Nümph

Het Deense merk Nümph is opgericht in 2006. Het merk staat bekend om haar opvallende items; Nümph vindt dat je kleding draagt om je unieke persoonlijkheid te laten zien en niet op te gaan in de menigte. Met prachtige details en unieke stoffen maakt Nümph ieder item een topper.


Numph is al jaren favoriet in de kast van de moderne vrouw. Niet in de laatste plaats vanwege de creativiteit waarmee de collectie gepaard gaat. Het Deense label maakt originele, karaktervolle must-haves, ondergedompeld in een flinke dosis passie. Niks gaat de designers te ver. Zo wordt er flink geëxperimenteerd met vormen, structuur, prints en andere details. En daardoor is Nümph nét even een tikkeltje anders. Het is vrouwelijk en toch rauw. Kwetsbaar en tegelijkertijd super sterk.

Achter Nümph zit een mooi verhaal. Het is namelijk de verwezenlijkte droom van zeven jonge vrouwen die graag een label wilden starten. Allemaal werkten ze voor grote Deense kledingbedrijven met elk hun eigen specialiteit waaronder design, prints en marketing. Een zakenman zag hun talent, gaf ze de kans om hun droom tot leven te brengen en bood ze daarin de vrije hand. De zeven nimfjes sprongen een gat in de lucht en wisten hun merk succesvol op de Scandinavische markt te lanceren.