Inti

De wereld van INTI

INTI maakt één van de het meest mooie knitwear die er op dit moment te krijgen is, van warme zachte alpaca en merinowol maar ook volledig fair geproduceerd. INTI is 27 jaar geleden ontstaan. De oprichters waren jonge en avontuurlijke backpackers op hun eerste reis naar Zuid-Amerika. Het was liefde op het eerste gezicht: het continent heeft hun hart gestolen met zijn prachtige natuur, kleurrijke cultuur en gastvrije mensen. Zij zijn nooit weggegaan.

Ze brengen nog steeds ongeveer de helft van elk jaar door in Otavalo, gelegen in het noorden van Ecuador, om de productie en het team van ongeveer 700 breisters te ondersteunen. INTI is nauw betrokken bij elke stap van het proces, van de ontwerpfase tot het verven en breien van wol en de distributie van de producten.

INTI richt zich op items die met de hand zijn gemaakt met respect voor natuur, culturen en mensen. Steek voor steek is elk stuk liefdevol ontwikkeld van hoogwaardige materialen, op twee naalden, door lokale breisters die in hun eigen huis werken.

Dit is voor INTI de essentie van duurzame mode.